Κρύα γιαουρτόσουπα με δυόσμο και ελαιόλαδο


Κρύα γιαουρτόσουπα με δυόσμο και ελαιόλαδο

1 κιλό γιαούρτι βουβαλινό
10 ραπανάκια ψιλοκομμένα σε κύβους
(εναλλακτικά, 2 ξινόμηλα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε κύβους
6 αυγά βρασμένα ψιλοκομμένα σε κύβους
½ ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ μπούκοβο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι

Προαιρετικά
Κρουτόν για το σερβίρισμα

Σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι προσθέτοντας δύο ποτήρια κρύο νερό, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Ψιλοκόβουμε τα ραπανάκια (ή, αν προτιμάμε, ξινόμηλα), τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους το αγγούρι, τα αυγά και τις πατάτες.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα υλικά, τα προσθέτουμε στο αραιωμένο γιαούρτι. Γαρνίρουμε τη γιαουρτόσουπα με φυλλαράκια δυόσμου, μαιντανό και μπούκοβο,ρίχνοντας επίσης λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Μπορούμε να σερβίρουμε τη δροσερή σούπα μας και με κρουτόν.

Συνταγή από το βιβλίο ‘The Real Greek Yogurt Book’.
εκδόσεις annieblana

+ Δεν υπάρχουν σχόλια

Προσθέστε το δικό σας

*