Σχετικά με εμάς

Σχετικά

Με τη φάρμα Μπέκα

Ανακαλύψτε την οικογενειακή μας παράδοση

 

Η ΦΑΡΜΑ ΜΑΣ

Στις εγκαταστάσεις μας, οι οποίες απλώνονται σε μία έκταση 1.500 τ.μ. στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται καθημερινά όλοι εκείνοι οι ποιοτικοί έλεγχοι που εγγυώνται ότι θα φτάσει στο τραπέζι σας «συσκευασμένη» η αγάπη και η εκτίμηση της Οικογένειας Μπέκα στα βουβαλινά προϊόντα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΥΡΙ

Απολαύστε αυθεντικό βουβαλινό γάλα και προσθέστε στον διατροφικό σας χάρτη delicatessen τυροκομικά προϊόντα με την υπογραφή της Οικογένειας Μπέκα. Ένα γευστικό ταξίδι από την Κερκίνη ως τα βάθη της Ανατολής.

Our Farm

Λίμνη Κερκίνη

Ένα διατροφικό θαύμα

Φάρμα

Μπέκα

Η αγάπη και ο σεβασμός στα βουβάλια και τα προϊόντα τους οδήγησε το 2007 στη δημιουργία της επιχείρησης στη σημερινή της μορφή (μεταποίηση βουβαλινού γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων). Η τεράστια παράδοση, άλλωστε, της οικογένειας Μπέκα πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, που μετράει ήδη δύο δεκαετίες, είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

fig1

 

tyri-bekas new

 

 

Παραδοσιακή

Γεύση

Οι συνθήκες διαβίωσης των ελληνικών νεροβούβαλων είναι ιδανικές. Στην αρχαία Μακεδονική γη, στις πλαγιές του όρους Μπέλες, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης, τα κοπάδια απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες ενός μοναδικού υδροβιότοπου και την ειδυλλιακή τοποθεσία, ενώ, ταυτόχρονα μεγαλώνουν με τις καλύτερες φυσικές συνθήκες, βόσκοντας ελεύθερα στο καταπράσινο τοπίο.
Έτσι, παράγουν το περίφημο βουβαλινό γάλα και τα υποπροϊόντα του, τα οποία εκτός από την πλούσια θρεπτική τους αξία, αποτελούν μία γευστική επιλογή για το καθημερινό σας τραπέζι.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ      17.02.20 

Η “ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΚΑ ”δραστηριοποιείται στην  Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων (γαλα,τυρί,κρεμες,παγωτό) έχοντας μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία βασισμένη στην δημιουργία ικανοποιημένων πελατών  στοχεύει στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών  για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων που αποτελούν γευστική εμπειρία για τους καταναλωτές.  Η επίτευξη του σκοπού της εταιρείας εξυπηρετείται με την πλήρη και διαρκή  Δέσμευσή της στην :

• Η παραγωγή προϊόντων που να συμμορφώνονται στις Διατάξεις τους Κανονισμούς και Πρότυπα που τα αφορούν και είναι κατάλληλα για την χρήση που προορίζονται. • Κατευθυντήρια γραμμή η ποιότητα των προϊόντων, η οποία πρέπει να παρέχεται στον πελάτη σε όλα τα επίπεδα προδιαγραφών του με δραστηριότητες ελεγχόμενες και σωστά σχεδιασμένες. • Ικανοποίηση των διμερών συμφωνηθέντων απαιτήσεων ασφάλειας των πελατών. • Διατήρηση αποτελεσματικής επικοινωνίας με προμηθευτές, πελάτες και αρμόδιες αρχές ελέγχου ώστε να διασφαλίζεται επαρκής πληροφόρηση αναφορικά με την ασφάλεια τροφίμων. • Επιλογή των προμηθευτών με αυστηρές προδιαγραφές και κριτήρια καθώς και με συνεχή έλεγχο. • Στελέχωση της εταιρίας με προσωπικό υπεύθυνο και με γνώση, το όποιο να ανταποκρίνεται πλήρως στον σημαντικό του ρόλο για την διασφάλιση της υγιεινής των παραγομένων τροφίμων. • Συνεχής επένδυση της εταιρίας στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού της. • Εφαρμογή Συστήματος HACCP  όπως προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκούς  Κανονισμούς, και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου FSSC22000:2018 . • Παροχή των απαραίτητων για την εγκατάσταση και την λειτουργία του συστήματος οικονομικών πόρων και μέσων • Συνεχής παρακολούθηση του συστήματος HACCP και επικύρωση της αποτελεσματικότητας του.  • Συνεχής βελτίωση του συστήματος HACCP, ώστε να καλύπτονται οι αυξανόμενες ανάγκες  πελατών & οι νέες απαιτήσεις της Νομοθεσίας
Το Πεδίο Εφαρμογής του Συστήματος Ποιότητας της “ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΕΚΑ ”είναι παραγωγή και  διανομή παστεριωμένου γάλακτος (βουβαλινό, αγελαδινό, αιγοπρόβειο) συσκευασμένο σε πλαστικά μπουκάλια, γαλακτοκομικά προϊόντα  (επιδόρπια γάλακτος,βούτυρο, γιαούρτι & ζυμούμενα προϊόντα γάλακτος) συσκευασμένα σε πλαστικούς περιέκτες σε προστατευτική ατμόσφαιρα κλεισμένο με πλαστικό φιλμ, τυροκομικά προϊόντα (λευκό τυρί άλμη, ημίσκληρα τυριά) σε μεταλλικούς περιέκτες με αλμη, σε κενό  και σε πλαστικούς περιέκτες & παγωτό σε χάρτινα κύπελλα με χάρτινο καπάκι.Όλο το προσωπικό της εταιρείας είναι υπεύθυνο για την διαχείριση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων της εταιρείας  και δεσμεύεται με ταυτόχρονες ενέργειες για μία συνεχή προσπάθεια, που αφορά την βελτίωση όλων των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών, θέτοντας πάντα ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο και στόχους, που μπορούν να υλοποιηθούν και αποτιμηθούν με συγκεκριμένες μετρούμενες προδιαγραφές.      Η γνωστοποίηση της Πολιτικής Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων σε όλο το προσωπικό της εταιρείας αποτελεί μέρος της όλης διαδικασίας και αναφέρεται σε κάθε ευκαιρία που σχετίζεται με  θέματα ασφάλειας τροφίμων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, η Ομάδα ΣΔΑΤ και όλοι οι Προϊστάμενοι Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των δύο συστημάτων. στην περιοχή τους και πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το προσωπικό τους είναι ενήμερο για τις απαιτήσεις του, όπως και τι ζητείται από αυτούς.  Οι Προϊστάμενοι μπορούν να αναθέσουν εργασίες σε εξειδικευμένους και έμπειρους υφισταμένους, αλλά η τελική ευθύνη είναι δική τους.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΠΕΚΑΣ ΔΗΜ. ΙΩΑΝΝΗΣ