Τσιζκέικ με γιαούρτι


Τσιζκέικ με γιαούρτι

Για τη βάση
200γρ.μπισκότα digestive
60γρ.αμύγδαλα καβουρδισμένα
100γρ.βούτυρο βουβαλινό

Για την κρέμα
4 φύλλα ζελατίνης
1 κλωναράκι βανίλιας
400γρ.ανθότυρο φρέσκο
300γρ.γιαούρτι βουβαλινό
2 κ.γ μέλι

500γρ.κυδώνι γλυκό του κουταλιού
(ή μαρμελάδα)

για 8 άτομα ή ένα
σκεύος διαμέτρου 25εκ.

Βάζουμε τα μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Στρώνουμε τα βουτυρωμένα μπισκότα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 10’ στους1800C.Ύστερα αφήνουμε τα ψημένα μπισκότα να κρυώσουν.Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 7’-8’. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το κλωναράκι βανίλιας στη μέση και παίρνουμε τα σποράκια. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στον κάδο του μίξερτο ανθότυρο με το γιαούρτι και τα σποράκια της βανίλιας. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι. Παίρνουμε τα φύλλα ζελατίνης από το κρύο νερό, τα στραγγίζουμε με το χέρι και τα προσθέτουμε στο ζεστό μέλι ανακατεύοντας για να διαλυθούν. Προσθέτουμε το μέλι στην κρέμα και χτυπάμε δυνατά. Αδειάζουμε την κρέμα μας στο ταψί με τα μπισκότα και στρώνουμε την επιφάνεια.Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε στην επιφάνεια του το γλυκό του κουταλιού ή την μαρμελάδα (αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό για να γίνει πιο ρευστή).Το ξαναβάζουμε για ακόμα 30’ στο ψυγείο και στη συνέχεια σερβίρουμε

Συνταγή από το βιβλίο ‘The Real Greek Yogurt Book’.
εκδόσεις annieblana

+ Δεν υπάρχουν σχόλια

Προσθέστε το δικό σας

*